21 november 2004

Aanvullingen nr 3401 Huub Dorlandt en Jeanette van der Loo kregen niet een maar wel 6 kinderen:

  • Johanna Maria Cornelia Hanne; geb. 01.08.1955 te Laren
  • Tjeerd Jozef Maria Tjeerd; geb. 20.09.1956 te Laren
  • Katja Maria Bernadette Katja; geb. 07.05.1958 le Laren
  • Mark Stefanus Maria Mark; geb. 22.08.1960 te Bussum, overleden 20.10.1990
  • Esther Maria Fransisca Esther; geb. 28.10.1962
  • Miriam Jeanette Alexandra Miriam, zoals vermeld op de site.
Mark is getrouwd op 7 september 1990 met mw. G.A. van Gelderen. Kort na zijn huwlijk is hij overleden. Er zijn geen kinderen. Tjeerd Dorlandt heeft uit een huwlijk een zoon, Tyrone.(06.03.1993) Vriendelijke groet, K.M.B. Broekhuijsen-Dorlandt

Katja, hartelijk dank voor deze update. we zullen, bij de eerst volgende genealogische update, bevenstaande meenemen. De Webmasters


24 maart 2004

Aanvulling: Wilma Schepers-Dorland stuurde ons uitgebreide informatie over haar familie. Tot op heden hebben wij helaas deze tak nog niet aan ons bestand kunnen koppelen. Als iemand meer info kan verstrekken horen wij dat graag! De informatie van Wilma, inclusief 2 prachtige foto's vindt u door hier te klikken.


24maart 2004

Aanvulling en correctie: Stefan Abraham Johan Dorland liet ons het volgende weten:

3708 Albertus Dorland heeft twee inmiddels gehuwde dochters
Ik weet niet of jullie dat ook vermelden maar ik geef het toch even door
1 Tamara Vera Dorland is gehuwd op 15-03-1991 met
Robbert Mulder en hebben 2 kinderen

2 Renate Karin Dorland is gehuwd op 31-05-1991 met
Wim Goedhart en hebben 2 kinderen

3709 Hendrikus (henk) Dorland geboren op 17-07-1941 te soerabaja
Er staat dat hij overleden is maar mijn vader is gelukkig nog niet overleden (mijn moeder wel)
Ik Stefan staat genoemd als Stefan Johannus Dorland maar is eigenlijk Stefan Abraham Johan Dorland 3710 Cornelis (cor) Dorland zijn 2 dochters hebben inmiddels ook kinderen:
1: Cynthia Natasja Dorland is gehuwd op 01-03-2002 met Sjaak Gieling en hebben 1 dochter genaamd Rosa Joy Gieling geboren op 29-08-2003
2: Danielle Angela Dorland heeft 1 dochter van Mohamed Ekan en heet Alisia Dorland geboren op 06-08-1996


7 januari 2004

Goedemiddag,

Mijn naam is Marianne Christine van Dorland [1774], samenwonend (in Assendelft inmiddels) met Erwin Postma [4696] en ik wil hierbij laten weten dat wij op 14 oktober 2003 een zoon hebben gekregen. Hij heet Arvin Ties Postma, roepnaam Ties. Kunt u deze aanvulling doorvoeren naar het stamboomboek?

Op bijgaande foto is Ties 11 weken.

Alvast bedankt en ook langs deze weg mijn complimenten voor jullie uitgebreide en mooie website!

Met vriendelijke groet,
Marianne van Dorland


25 november 2003

Bedroefd geven wij kennis van het overlijden van Hendrik van Dorland, mede-auteur van het familieboek "Uit de klei getrokken", geboren op 4 september 1923 te Bennekom (Ede), overleden 25 november 2003 te Ede.

Klik hier om de overlijdensakte te bekijken.

Correspondentieadres:Pomona 138
6708 CE  Wageningen

namens de familie,

 

Eric van Dorland


11 oktober 2003

Opmerking: Nadat er op de site geruime tijd niets nieuws is verschenen, is er nu dan toch een update. Het nieuws is vanaf 5 mei tot op heden bijgewerkt.
Excuus voor de vertraging, we zijn nog steeds met een fotosectie bezig, we hadden graag alles in één keer bijgewerkt op de site geplaatst, maar door technische problemen is dit nu nog niet mogelijk. Vandaar dat alleen deze nieuwsectie is bijgewerkt. De genealogische gegevens uit onderstaande nieuwsberichten zult u nog niet in de database onder 'genealogie' aantreffen. Wij vragen uw begrip hiervoor en hopen dat u nog even geduld op kunt brengen. Blijf ons vooral van informatie en fotomateriaal voorzien!

vriendelijke groet,

De Webmasters


11 oktober 2003

Mevr. M.W. Slotemaker stuurde ons naar aanleiding van haar berichtje van 4 oktober (zie onder) een tweetal foto's, begeleid door volgend schrijven:

Ik wil hierbij nog even een foto van onze twee kleinkinderen sturen ik hoop dat jullie eruit kunnen komen, heb in ieder geval gelezen dat jullie druk bezig zijn met updaten.
De eerste foto is het drietal van Arjan van Dorland, nl. Stefan, Noa Anna en Milan Anne. De tweede foto is van links tante Danielle (Maria), de kleine Kim Bregitta Simone en rechts moeder Astrid (Dina Wilhelmina).

Vriendelijke groet,

Opa en oma M.W. Slotemaker en J. van Dorland

Stefan, Noa Anna en Milan Anne
tante Danielle (Maria), de kleine Kim Bregitta Simone en rechts moeder Astrid (Dina Wilhelmina)

10 oktober 2003

Aanvulling: Al eerder stuurde Monique Linnenbank-Dorland ons het volgende emailtje:

Ik was vanavond jullie pagina aan het bekijken en ik zag dat jullie mijn opa en oma er ook bij hadden staan. Ik zag alleen hun beide namen. Ik zal als jullie er interesse in hebben gegevens van kinderen kleinkinderen en eventueel data van overlijden opzoeken.
Mijn opa en oma zijn Derk Dorland en Grietje ten Boom uit Rheden, zijn beiden zoals jullie inmiddels wel begrepen hebben overleden.

Laat het me weten en dan zal ik zo spoedig mogelijk de informatie opzoeken.

Welnu, dat heeft Monique inderdaad gedaan... De info die zij verstrekt heeft vindt u door hier te klikken.
Bedankt Monique! De Webmasters


4 oktober 2003

Aanvulling: Mevr. M.W. Slotemakerliet ons het volgende weten:

Hierbij wil ik even vermelden dat op maandag 9 juni 2003 geboren is MILAN ANNE, zoon van XII.278 Adrianus Johannes Wilhelmus van Dorland [3114] en Linda Antoinette de Ridder [3115], en broertje van Stefan en Noa Anna.
Tevens is geboren op donderdag 18 september 2003 KIM BREGITTA SIMONE, dochter van XI.187 nr.2 Astrid Dina Wilhelmina van Dorland [3131] en Hubertus Nicolaas van Wees [4678], en zusje van Demi Maria.
Dit ter aanvulling van dit prachtige stamboomboek.

Met vriendelijke groet,

M.W. Slotemaker [3130]

Ouders en familie natuurlijk gefeliciteerd! De Webmasters


3 oktober 2003

Ons bereikte het droeve bericht dat op 26 september 2003 Robert Jan van Dorland uit Wijchen is overleden. Robert Jan heeft een substantiele bijdrage geleverd aan ons familieboek "Uit de Klei getrokken". Zijn vader Cornelis (Kees) van Dorland nam ooit met een autobus deel aan de rally van Monte Carlo; het verslag vindt u in het boek dankzij Robert Jan. Tevens was Robert Jan verantwoordelijk voor het aanleveren van talloze foto's. Wij wensen de familie alle sterkte toe. Rob is 60 jaar geworden.


1 oktober 2003

Aanvulling: Jacqueline Lubinski uit Asbury, New Jersey, USA stuurde ons haar afstamming van één van de Nederlandse Dorlands die naar Amerika is geemigreerd in het midden van de zeventiende eeuw.

Klik hier om naar Jacqueline's volledige bericht te gaan.


19 september 2003

Aanvulling: Gert van Dorland uit Renkum stuurde ons een tweetal foto's van (tante) Anna van Dorland [410], blz. 107, geb. 4 april 1909 te Wageningen, overleden 21 april 1999 te Amsterdam.

Op de linkerfoto is Anna te zien in de diaconessendracht. Haar paspoort (foto midden) is afgegeven te Amsterdam op 23 juni 1972. De rechterfoto is een uitvergroting van de foto zoals die op het paspoort is te vinden.

Anna van Dorland
paspoort Anna van Dorland
Anna van Dorland

18 juni 2003

Ons bereikte een leuk mailtje van 'Down-Under' wat we u niet willen onthouden:

Ik beb nu 52 jaaren in australia en dit is de earste keer that ik probeer in hollands schreivenn omdat ik natuurlijk engels veel gemakeler schreiven. Duds now do ik het in engles. Als hollands better is than moet mein hollans naar engles book vinden..

As I explainen or tried to explain in dutch that I can write easier in english so I thought you might like some information about our family in Australia .My dad and mum arived with 9 children in december 1951 and the tenth arrived in march I Was in the middle of the ten and I have 7 children one of which now lives in england.. If you like more information about the Dorlandt family in Australia let me know. As far as I know we are the only ones in Australia.

YOURS FAITHFULLY
BERT (Barthelomeus red.) DORLANDT


10 juni 2003

Aanvulling: Maria Slotemaker meldde ons het volgende:

Ik wil o de Ridder [3115] hebben op 9 juni 2003 een zoon gekregen die de namen Milan Anne heeft gekregen. Roepnaam is Milan. Hij is het broertje van Stefan [3116] en Noa Anna [4677].

De trotse grootouders: Jan van Dorland en Maria Wilhelmina Slotemaker

Natuurlijk van harte gefeliciteerd!! De Webmasters


14 mei 2003

Aanvulling: René van de Wal uit Krommenie stuurde ons een de volgende email:

Een tijdje geleden alweer ontving ik uw boek 'Uit de klei getrokken'. Ik ben er ontzettend blij mee, omdat ik in één keer zo veel familie- geschiedenis en gegevens (erbij) heb gekregen. Ooit ben ik eens voorzichtig begonnen wat gegevens te verzamelen, maar deze informatiebron is fantastisch. Mijn oma (Christina van Dorland, geb.4.2.1900) staat vermeld op blz. 207 in uw boek. Helaas kan ik haar niet meer al deze informatie over haar voorouders laten zien; zij is in 1976 overleden. Om misschien toch een klein steentje aan uw grote werk bij te dragen stuur ik bijgaand een foto van mijn oma met haar ouders, broer en zussen (jaartal foto niet bekend). Hopenlijk komt de foto duidelijk over.

Nogmaals dank voor uw boek.
Met vriendelijke groet,
René van de Wal
Krommenie


Klik op de foto voor een uitvergroting en beschrijving.

5 mei 2003

Verleden week ontvingen wij het trieste bericht van het overlijden van Barbara A. Barth uit Massachusetts, Amerika. Barbara was druk bezig i.s.m. Mevr. Judy Cassidy om een genealogisch boek te schrijven over de Dorland familie in Amerika. Sinds ruime tijd assisteerden wij haar -waar mogelijk- met name met betrekking tot de Nederlandse afstamming van de Amerikaanse Dorlands. Barbara's wens om het boek te publiceren voor haar dood, is helaas niet in vervulling gegaan. Haar kinderen hebben het echter op zich genomen het boek te voltooien. Onderstaand het bericht dat de familie ons deed toekomen:

Barbara Aileen Sullivan Barth died peacefully on April 23, 2003, in the company of her family. Barbara was born August 30, 1928 in Brooklyn, New York, daughter of the late Theodore Green Sullivan, Jr. and Frances Louise Hoeg Sullivan. She was predeceased by her loving husband Richard Gertzen Barth, with whom she lived and worked side by side as a freelance commercial artist from their home in Southfield, MA. She enjoyed gardening and was a member of the Rock Garden Society. She was an accomplished genealogist, having had her research and writings published. She was an active member of the Daughters of the American Revolution, and a member of long standing in the United Church of New Marlboro in Southfield. Barbara is survived by her two sisters, Trudy Sherry of N. Carolina and Frances West of California; as well as her five children: Richard (Jeff), his wife Charlotte and their children Lindsey and Ian; Aileen, her husband Albert Bond of Nantucket, MA; Diane, her husband Frederick Swartz and their children Samantha and Collin of Sandisfield, MA; Brian, his wife Rebecca and their daughter Hannah of Washington, MA; and Bruce, his wife Rita and children Hannah and Connor of California. A memorial service in celebration of Barbara’s life will be held at the United Church of New Marlboro in Southfield on Saturday, April 26th, 2003, at 1:00 P.M.

Wij wensen haar familie en dierbaren sterkte om dit verlies te kunnen dragen.

De Webmasters


6 april 2003

Aanvulling en wijziging: Afgelopen week ontvingen wij de volgende email van Ronny Dorland:

"Hedenmiddag heb ik uw site even doorgelezen (ik moet u een compliment hiervoor maken, ziet er top uit). Afgelopen jaar is er in mijn situatie het een en ander veranderd. Deze veranderingen doe ik u ter informatie toekomen.

4388 Ronny DORLAND, born on Wednesday 28 July 1965 in Ruurlo, son of Evert (Eddy) DORLAND (see also 4379) and Berendina Wilhelmina Hendrika
(Dini) HUURNEMAN
. Married at the age of 27 on Friday 14 May 1993 in Ruurlo to Gretha te VELDHUIS, 28 years old, born on Thursday 18 March 1965 in Ruurlo.
>From this marriage:
1. Jur, born on Monday 24 January 2000 in Winterswijk.

Ik ben op 22 april 2002 gescheiden van Gretha te Veldhuis. Sinds 12 november 2002 woon ik samen met Tatyana Pavlova, 28 jaar oud, geboren op 29 juli 1974 te Almaty, Kazakhstan. Op 24 maart 2003 is onze zoon Dominique Djorre Dorland geboren te Doetinchem.

Indien u meer informatie wenst kunt u contact met me opnemen.

Met vriendelijke groet,

Ronny Dorland."

Natuurlijk feliciteren wij Ronny, Tatyana Pavlova en Jur met de geboorte van hun zoon en broertje!


19 februari 2003

Met toestemming van de Nederlandse Genealogische Vereniging hebben we een aantal artikelen betreffende 'Dorland' uit "Gens Nostra" op de website overgenomen. U komt er via het menu 'Genealogie', of door hier te klikken.


2 februari 2003

De eerste resultaten van het onderzoek in Het Utrechts Archief zijn binnen. Via het menu genealogie kunt u op de Utrechts Archief pagina komen, ook kunt u hier klikken.

Wilt u zelf eens proberen een oude tekst te lezen? Kijk dan eens naar onze puzzel.


24 januari 2003

Al geruime tijd werken wij aan een complete siteupdate. Enkele wijzigingen zijn al zichtbaar zoals de nieuwe achtergronden (Engelstalige site heeft nu ook een afwijkende kleur) en de Amerikaanse genealogische gegevens zijn nu ook opgenomen. Wij werken momenteel nog aan het opzetten van een fotoarchief en het updaten van de genealogische bestanden, dus heeft u aanvullingen en/of wijzigingen aan ons doorgegeven: nog even geduld, ze komen er echt te staan. Komende weken zullen wij ook in het Utrechts Archief te vinden zijn, om nog enkele naspeuringen te verrichten en originele documenten te fotograferen die dan ook weer op deze site zullen worden gepubliceerd. Er zit dus nog van alles in het vat! Heeft u zichzelf opgegeven om een update bericht te ontvangen, zullen we die versturen zodra de site voldoende gewijzigd is. Met kleine wijzigingen zullen we u niet lastig vallen.

De Webmasters


3 augustus 2002

De site heeft weer een update ondergaan. De menustructuur is gewijzigd, er is nu een interactief gastenboek, dus hetgeen u aanleverd staat direct op de site. Tevens is de autobiografie van Arthur Dorland uit America aangepast en tevens in het Engels vertaald.


31 juli 2002

De uitbreiding van onze website bracht met zich mee dat de ons beschikbare serverruimte niet meer toereikend was. Onze provider heeft hierop ingehaakt door ons te sponsoren! Dankzij Totaalnet Internet B.V. kunnen wij u ook in de toekomst van de nodige informatie voorzien. Totaalnet: bedankt!


30 juli 2002

Aanvulling: Harry Snijder stuurde ons een e-mail. Bij genealogisch onderzoek naar zijn eigen familie kwam hij toevallig een geboorteakte uit Marken d.d. 1820, tegen waarop de naam 'Jan Dorland' stond vermeld. Bekijk hier de hele akte en de toelichting. Harry: bedankt voor je bijdrage.

handtekening Jan Dorland


24 juli 2002

Prinses Ange in Sibbe getrouwd
Sibbe -
Veel belangstelling was er niet toen onlangs John van Dorland (32) en Ange Compaoré (30) hun huwelijk kerkelijk lieten inzegenen in Sibbe. Wat vrienden, bekenden, familieleden en een handjevol dorpelingen bevolkten de kerk. Toch ging het hier niet om de eerste de beste trouwerij. Ange is namelijk een prinses uit het Afrikaanse Burkina Faso. lees meer...


Bron: Limburgs Dagblad


6 juli 2002

Aanvulling: Op 6 juli 2002 zijn John van Dorland ([nr83] blz. 115) en Ange van Dorland-Compaore ([nr24] blz. 115) na acht jaar huwelijk 'nog een keer' getrouwd, ditmaal voor de Rooms Katholieke kerk te Sibbe. Voordat dit kon plaatsvinden is Ange tezamen met hun zoon Auke Wendom’mi ([nr4752] blz. 235) gedoopt en heeft Ange de communie afgelegt. Bij de doop heeft Auke Wendom’mi de doopnaam ‘Auke Wendom’mi Johannes’ gekregen; Ange de doopnaam ‘Ange Maria
Klik hier om enkele foto's van deze heugelijke gebeurtenis te bekijken.


6 juni 2002

Aanvulling: Marinus Jan van Dorland uit Zoetermeer stuurde ons een grafisch opgezette stamboom die hij zelf in Excel heeft gemaakt. Het omvat de stamvader Cornelis van Dorlant ([nr.508] blz.8) geb. circa 1585, tot aan de rond 1920 nog levende mannelijke nazaten.U kunt deze bestanden hier bekijken.


5 juni 2002

Arend DatemaVandaag bereikte ons het trieste bericht dat Dhr. Arend Datema, directeur van het Arend Datema Instituut - Archief en Informatie Centrum (AIC) voor de Betuwe, plotseling is overleden. Velen van u zullen zich dhr. Datema herinneren als diegene die met zoveel verve en enthousiasme de officiële presentatie en overhandiging van het familieboek (vorig jaar te Ingen) heeft verricht. Arend Datema heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van het boek. Het was immers op het AIC te Kesteren waar het leeuwendeel van de Betuwse genealogische gegevens werd verzameld. Met zijn enorme geschiedkundige kennis en op zijn volledig unieke wijze heeft Datema ons altijd met raad en daad terzijde gestaan. Tevens was hij degene die ons telkens weer stimuleerde uiteindelijk de gegevens in boekvorm te publiceren. Arend Datema is 72 jaar geworden. Wij wensen zijn familie veel sterkte om dit verlies te kunnen dragen.

2 oktober 2001

Mila AdemaAanvulling: Kornelis Adema ([nr.30] blz. 87) en Semira Nejiba Adema-van Dorland ([nr.3286] blz. 87) hebben wederom een dochter gekregen: Mila Adema, geboren op 10 september 2001. Kees, Semira en Sanne: Hartelijk gefeliciteerd met jullie dochter en zusje!

23 augustus 2001

Aanvulling: Gerrit Frederik (Frits) van Dorland ([nr.3067] blz. 95) en Pieternella (Petra) den Boef ([nr.3286] blz. 87) hebben op 16 juni 2001 (06:29 uur) een zoon gekregen: Sven van Dorland. Gefeliciteerd met dit heugelijke gebeuren!


27 juli 2001

Aanvulling: Ons bereikte het bericht dat Jansje Jeanne Lubberding-van Dorland ([nr.3777] blz. 164) op 29 juni 2001 te Eefde is overleden.


19 juli 2001

Wijziging: Robert van Dorland ([nr.3048] blz. 162) laat weten dat zijn huwelijk met Johanna Scheffer ([nr.3054] blz. 162) inderdaad in Apeldoorn is voltrokken. De opmerking ‘[verm.]’ zoals die in het boek staat, komt dus te vervallen.
Verder maakt Robert ons attent op een foutje in het boek, op blz. 161. In de negende regel van boven staat: ‘ … en Adriana Gerredina kwam uit een arbeidersgezin’. Dit moet echter zijn: ‘… en Hendrika Rouwenhorst kwam uit een arbeidersgezin’.


12 juli 2001

Aanvulling: Fred van Dorland laat weten dat Hendrika Geertruida (Hetty) van Dorland (geb 27 september 1940 [nr.3049] blz. 162) helaas is overleden op zaterdag 3 februari 2001 tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Hetty is 60 jaar geworden.


11 juli 2001

Aanvulling: Frits van Dorland uit Apeldoorn laat weten: Jennie van Dorland (geb. ca. 1933 [nr.4603] blz. 92) is gehuwd met Henk ter Maat ([nr.4607] blz. 92). Zij hebben één kind.

De naam van Ivonne van Dorland (geb. 27 februari 1961 [nr.3066] blz. 94) is verkeerd gespeld. Het moet zijn: Yvonne van Dorland.

José van Dorland ([nr.4612] blz. 95) is geboren op 1 mei 1971.

Ronnie van Dorland ([nr.4611] blz.95) is geboren op 4 februari 1964, gehuwd (1) met Bianca Garritsen (geb. 28 oktober 1970). Uit dit huwelijk dochter Natasja (geb. 21 juli 1985).

Ronnie van Dorland is voor de tweede maal gehuwd met Ester Hazenbosch (geb. 6 november 1972). Zij hebben een zoon Jamie (geb. 3 augustus 1996) en een dochter Jenna (geb. 31 januari 2000).


9 juli 2001

Aanvulling: Gerda Cobbledick-van Dorland uit Canada schreef ons een brief waarin zij liet weten het te betreuren dat er geen van de Canadese Dorlands in Ingen aanwezig konden zijn op 23 juni. Ze was zeer verbaasd te horen dat zij nog zoveel familie in Nederland had. Gerda correspondeert in het Engels. Omdat zij geen Nederlands meer spreekt of schrijft, is onderstaande vrij vertaald uit haar brief:
In mei 1952 emigreerden haar vader en moeder Arie van Dorland (geb. 6 maart 1928 [nr.3081] blz.145) en zijn vrouw Hendrikje Nevenzel ([nr.3086] blz. 145) naar Moosejaw, Sask, in Canada. Zij kregen 5 kinderen:

1. Gerda van Dorland (48 jaar) gehuwd met Brian Cobbledick. Zij hebben twee kinderen: Christa (dochter 24 jaar) en Brad ( zoon 18 jaar)

2. Henry van Dorland (45 jaar) gehuwd met Annette. Zij hebben twee kinderen: Meagan (dochter 16 jaar) en Kellen (zoon 11 jaar)

3. John van Dorland (43 jaar) ongehuwd

4. Rob van Dorland (41 jaar) ongehuwd

5. Linda van Dorland (38 jaar) gehuwd met Garry. Zij hebben geen kinderen.

Allen wonen in Canada. Hendrikje Nevenzel is in maart 1994 overleden. Arie van Dorland woont nog steeds in Canada en wil ook niet meer terug naar Nederland. Gerda en haar dochter zijn in het voorjaar van 1999 nog in Nederland geweest; verder onderhouden zij contacten met hun Nederlandse familie o.a. via email en internet.


5 juli 2001

Aanvulling: Gosse van der Velde laat weten dat de correcte geboortedatum van Rene Koekenberg ([nr.1560] blz. 119) moet zijn: 9 september 1948. Rene en Ria Koekenberg wonen al enige jaren in Portugal.


4 juli 2001

Aanvulling: Jan en Gerda van Gemert laten weten dat uit het huwelijk van Hendrika van Dorland (geb. 18 november 1887 [nr.2559] blz. 97) en Gerrit Jan Koppenhagen (geb. 25 september 1891 [nr.2560] blz. 97) twee kinderen zijn geboren: Cornelis Koppenhagen, geboren 20 augustus 1921 te Den Haag en Gerda Johanne (Gerda) Koppenhagen geboren 20 oktober 1927 te Zwolle.

Verder: Uit het huwelijk van Rie Kranendonk ([nr.4307] blz.98) en Henk Glastra ([nr.4308] blz.98) zijn drie kinderen geboren: Marian Glastra geboren 10 juni 1952 te Amsterdam, Joke Glastra geboren 20 februari 1954 te Amsterdam, en Hendrik (Henk) Glastra geboren 1 december 1966 te Rotterdam.


2 juli 2001

Aanvulling: Gosse en Tiny van der Velde-Van Dorland uit Ede stuurden een foto van Hendrik van Dorland (geb. 25 januari 1873 [nr.62] blz. 104) en Cornelia Augustina Pieternella Lipp (geb. 2 september 1875 [nr.130] blz. 106). Hartelijk dank hiervoor!

Hendrik van Dorland en Cornelia Augustina Pieternella Lipp


1 juli 2001

Wijziging: De huwelijksdatum van Marinus Jan van Dorland (geb. 25 juni 1947 [nr.1610] blz. 78) en Metje van Doesburg is onjuist. Het moet zijn: vrijdag 2 oktober 1970 i.p.v. 2 augustus 1970.


30 juni 2001

Aanvulling: Dina Wilhelmina van Dorland (geb. 18 mei 1972 [nr.3131] blz. 171) moet zijn: Astrid Dina Wilhelmina van Dorland.

Adrianus Johannes Wilhelmus van Dorland (geb. 26 augustus 1969 [nr.3114] blz. 171) heeft als roepnaam: Arjan.

Zijn dochter Noa van Dorland (geb. 26 december 1999 [nr.4677] blz. 171) heeft een tweede naam Anna. Zij is vernoemd naar haar overgrootmoeder van moeders kant.


30 juni 2001

Aanvulling: Hendrika van Dorland (geb. 2 februari 1956 [nr.3224] blz. 165) heeft nog een zoon Perry Gerardus van Dorland, geboren 25 augustus 1986.


29 juni 2001

Aanvulling: Op bladzijde 73 van het boek staat vermeld dat Gerrit van Dorland is gehuwd op 10-05-1949 met Hendrika van Tintelen [1575]. Hendrika van Tintelen [1575] is een dochter van Dirk Jan van Tintelen en Janna Hovestadt. (Dirk Jan (Djerk) van Tintelen is op 13 mei 1892 geboren te Maurik, dat weer vlakbij Ingen ligt. Janna Hovestadt (geb. 9 oktober 1890 te Dodewaard) is een dochter van Johannes Hovestadt en Antonia Laset. Johannes Hovestadt, klerk, (geb. in 1852 te Dodewaard en overl. in 1919) wordt in het familieboek een aantal keren genoemd als aangever of getuige van geboorte of overlijden van een van de Van Dorlanden (bijv. op pag. 144 en 148). Ook wordt (bijv. op pag. 144 e.v.) als aangever of getuige van een aantal Van Dorlanden veelvuldig genoemd: Josua Hovestadt, secretaris (mogelijk op het gemeentehuis in Dodewaard), geb. in 1820 of 1821; hij is vermoedelijk de vader van Johannes Hovestadt. Mogelijk hadden de Hovestadts nauwe banden met de Van Dorlanden in Hien en Dodewaard). Lees meer over de Hovestadt-Van Dorland connectie.

Rinus van Dorland, Zoetermeer


27 juni 2001

Aanvulling: Foto van Peter van Dorland (geb. 27 maart 1860 [nr.476] blz. 90) en zijn tweede vrouw Jenneken Egberts (geb. 7 december 1867 [nr.632] blz. 90). Ingestuurd door Egberta van Dorland uit Apeldoorn. Hartelijk dank hiervoor!

Peter van Dorland en Jenneken Egberts


26 juni 2001

Wijziging: Fred van Dorland meldt dat de geboortedatum van zijn moeder Johanna Scheffer (nr. [3054] blz. 162) niet 30 oktober 1939 is maar 30 oktober 1934. Zij was dus geen 23 jaar toen zij trouwde maar 28.


25 juni 2001

Aanvulling: Marinus Jan (Rinus) van Dorland (geb. 8 mei 1954 [nr. 1576] blz. 73) is gehuwd op 36-jarige leeftijd, op dinsdag 9 oktober 1990 te Zoetermeer met Barendina Alida Maria Broer, 35 jaar oud, geboren op woensdag 22 december 1954 te Zoetermeer, dochter van Arie Adrianus Broer en Annie Marie Cornelia Verschuure.


25 juni 2001

Wijziging: Christiaan Hendrik van Dorland (geb. 22-02-1977 [nr.3124] blz. 150) geeft aan dat zijn voornaam met één 'A' gespeld moet worden. Dus: Christian Hendrik van Dorland.


23 juni 2001

Boekpresentatie te Ingen. Hier het verslag.


27 mei 2001

Aanvulling: Ange en John van Dorland ([nrs. 83 en 24] blz. 115) uit Sibbe (Limburg) hebben een zoon gekregen!

Auke Wendom'mi van Dorland
Geboren te Maastricht op 27 mei 2001 om 11:57